Как да организирате бизнес пътуване с коли под наем?

Бесте Партнърс ЕООД logo
Как да организирате бизнес пътуване с коли под наем?

Командировките могат да бъдат плашещи, особено ако предстои да организирате вашето първото бизнес пътуване с коли под наем. Това е много различно преживяване от личната ваканция, така че е полезно да имате ясен план за действие. Когато сте подготвени, можете да избегнете типичните капани, както и да се възползвате от някои неочаквани предимства. Тези съвети ще ви помогнат да бъдете професионалиста, който колегите ви познават.

 

Прегледайте вашата трудова характеристика

 

Спомняте ли си онова ръководство, което получихте от компанията при вашето назначаване? Сега е моментът да го прегледате отново, тъй като вероятно включва насоки, свързани с работните пътувания, като очаквано поведение, разпределение на бюджета и различни корпоративни абонаменти. Сега е моментът да ги използвате и да спестите пари. В случай че не откривате подобни указания, не се колебайте да попитате представител на отдел “Човешките ресурси”. Не се съмнявайте, че той ще ви мотивира за успехи по време на командировката.

 

Наемете кола вместо да разчитате на обществен транспорт

 

Наемането на автомобил, например Opel Corsa под наем, е удобна и достъпна опция за пътуване, особено когато разходите се покриват от работодателя. Услугите за споделено пътуване или общественият транспорт крият рискове относно придържането към графика със задачи. Да разчитате на личен автомобил е безопасен и надежден начин да гарантирате спазването на разписанието ви. Нашият съвет е да се запознаете с правила за паркиране в конкретната дестинация преди да тръгнете, за да си спестите излишни неприятности. Ако сте готови да резервирате, разгледайте коли под наем с нашия безплатен инструмент за резервации или се свържете с CarRent, за да ви препоръчаме подходящ модел за вас.

 

Направете подробен маршрут

 

След като резервирате автомобил, е време да подготвите предстоящите ангажименти. В крайна сметка това пътуване е свързано с поддържането на взаимоотношения с настоящи клиенти, спечелването на нови или привличането на полезен специалист.

 

Отбележете всяка планирана среща в календара на мобилния ви телефон или в тефтера, каквото е необходимо, за да бетонирате в ума си този график. Едно закъснение или неосъществен контакт е сигурен начин да гарантирате, че това е вашето първо и последно бизнес пътуване. Добре, сега се отпуснете. Ще се справите!

 

Оптимизирайте личния си багаж

 

Както казахме служебните пътувания не са типичната ваканция. Не и през цялото време. Повечето командировки  продължават два-три дни. Колко тоалета ще смените за този период? Вземете най-доброто си професионално облекло и един-два допълнителни варианта за работно ежедневие. Не забравяйте да погледнете синоптичната прогноза за вашата дестинация, преди да тръгнете. Няма да искате да сте там в дъжд, сняг или горещина, без да сте подготвени. Не забравяйте лаптопа, зарядните за всички устройства, проектор, разклонител с минимум три гнезда... пропускаме ли нещо?

 

Забавлявайте се, но не се увличайте

 

Бизнес пътуванията не са типичната ваканция, но все пак си остават пътувания! Знаете, че работата е с приоритет, но това не значи, че трябва да стоите в хотела, когато не сте на срещи. Имате чудесен шанс да изследвате непознатия град, дори да сте сами, но не се колебайте да приемете компанията на вашите бизнес домакини. Сигурни сме, че има много интересни начини да се забавлявате по време на това пътуване. Все пак помнете, че сте на работа и си осигурете достатъчно време за сън, за да сте в отлична форма на следващия ден.

 

Старателната подготовка и положителната нагласа ще ви помогнат да използвате всяко  работно пътуване, като възможност за професионално развитие и личностно обогатяване. Надяваме се с тези съвети да извлечете максимума от първата командировка, която организирате сами. Добре знаем колко опитни пътуващи бизнесмени има сред вас. Кой е най-добрият съвет, който може да отправите към новобранците? Споделете го на нашата страница във Facebook.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми