Условия за наем

ДНЕВНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:

 •    Неограничен пробег
 •    24 часа наем на автомобил
 •    Застраховка Гражданска отговорност
 •    24 часа пътна помощ на територията на България (при техническа повреда)
 •    Ограничаване отговорността при щета – намалява отговорността на наемателя при щета до размер на депозита му. Важи само при представяне на протокол от Полицията. Не включва щети причинени в следствие употребата на алкохол, наркотици или при нарушаване разпоредбите на ЗДП.
 •    Ограничаване на отговорността при кражба –намалява отговорността на наемателя при кражба до размер на депозита му. Важи само след представяне на протокол от Полицията и след връщане на документите и ключовете на автомобила.
 •    Зимни гуми (през зимния сезон)
 •    Безплатно взимане и връщане на автомобили от Летище София
 •    Допълнителе шофъор
 •    ДДС 20%

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Изисквания спрямо наемателя:
Наемателят следва да има шофьорска книжка от поне 1 година, паспорт (или лична карта) и кредитна карта. Шофьорите под 21 години може да трябва да заплатят допълнително такса “Млад Шофьор” и да им бъде поискан по-висок депозит от нормалния.


Наемен период:
Минималният период на наемане на автомобил е 24 часа. Толерансът при връщане на колата е един час (ако е възможно). Закъснение над този срок ще се таксува като допълнителен ден.


Начини на плащане и депозит:
По време на резервирането на автомобила Наемателят може да избере една от следните опции: да направи частично онлайн предплащане (20% от цялата сума) през Paypal или с кредитна карта, да плати цялата сума с кредитна карта или да плати целия наем при пристигането си. Ако има частично предплащане, то останалата сума се дължи при взимането на колата. Приемаме следните методи на разплащане: в брой, кредитна или дебитна карта (Visa, Mastercard, Maestro).
При получаването на колата Наемателят е длъжен да остави депозит с кредитна карта, издадена на негово име, който се определя според класа автомобил. Възможно е оставянето на депозит в брой или с дебитна карта, като в този случай е възможно той да бъде по-висок.
Процес на авторизация на депозита и неговото освобождаване
При взимането на автомобила, размерът на депозита ще бъде блокиран (авторизиран) в картата на Наемателя. На връщане, след инспектирането на колата, депозитът се освобождава.


Застраховки:

 

1. “Нулево Самоучастие при щета”: Напълно премахва отговорността на Наемателя при щета или кражба срещу 6-12 евро/ден(в зависимост от класа автомобил), но не покрива щети по окачването на автомобила, както и липсващи детайли. Валидно само след представянето на документ за увреждането или кражбата от Полицията. Добавете и ще получите следните Предимства:

 •    Покритие на  Гуми, Джанти и Предно стъкло
 •    Гарантира връщане на депозита
 •    Предоставя заместващ автомобил в случай на ПТП
 •    Безплатна пътна помощ в случай на ПТП
 •    Премахва административна такса при щета

2. “Ограничаване отговорността при щета или кражба”: (основна застраховка включена в цената) – намалява отговорността на наемателя при щета до размер на депозита му. Важи само при представяне на протокол от Полицията. При отказ от „ Нулево Самоучастие“ и настъпилo увреждане по автомобила, Наемателят (без оглед вината му) ще има финансова отговорност за възстановяване на щетите, няма да получи заместващ автомобил при кражба или ПТП, ще дължи плащане на пътна помощ и административна такса за щета. Щети причинени в следствие употребата на алкохол, наркотици или при нарушаване разпоредбите на ЗДП не се покриват от застраховката. Не покрива липсващи детайли и всякакъв вид щети по гуми, джанти, окачване или предно стъкло.
!!! Наемателят е длъжен да представи всички необходими документи (протоколи) от Полицията в случай на щета или кражба на автомобила. В противен случай Наемателят дължи пълния размер на причинените увреждания или пълната застрахователна стойност на автомобила.
За изгубени документи, аудио системи, регистрационни табели, навигации, ключове и всякакъв друг вид допълнително оборудване Наемателят отговаря в пълен размер. Нито една от застраховките не покрива щети по интериора на автомобилa.

 

Гориво:

Наемателят получава автомобила с пълен резервоар. Разходът на гориво е за сметка на Наемателя. В случай, че автомобилът не се върне с пълен резервоар, липсващото гориво се заплаща по 2 евро/литър.

 

Еднопосочни наеми и доставки:

Доставката и връщането на автомобил в пределите на град София се заплаща и е в размер на 15 евро (на посока). По предварителназаявка можем да доставим или да вземем автомобил до друг град в България или до съседни страни (при интерес моля свържете се с нас).

 

 

Допълнително оборудване:
Дневни цени за допълнителни екстри:

 •    Допълнителен шофьор – БЕЗПЛАТНО
 •    Бебешко столче – 3 евро/ден (0-9kg)
 •    Детско столче – 3 евро/ден (8-18kg)
 •    Бустер – 2 евро/ден(18-36kg)
 •    Навигация – 4 евро/ден
 •    Ски багажник – 3 евро/ден
 •    Вериги за сняг – 3 евро/ден
 •    Преносим Wi-Fi рутер – 2,50 евро/ден

Работно време и такса “Извънработно време”:
Работно време на CarRent: Понеделник – Неделя от 08:00 – 20:00. При взимане или връщане на автомобил преди или след него, такса “Извънработно време” в размер на 35 евро ще бъде дължима. Тя е валидна целодневно и за всички национални празници – Великден, Коледа (24,25 и 26 Декември) и Нова Година (31.12, 01.01)

 

Пътуване в чужбина:
Пътуванията извън България са разрешени, но след предварителна заявка. За страни членки на ЕС се доплаща по 80 евро , а за тези извън ЕС – по 90 евро. Таксата е за една държава. За да подготвим документите се нуждаем от копия на паспорта и шофьорската книжка на Наемателя поне 3 дни преди взимането на автомобила. Възможно е депозитът да е по-висок.


Гаранция за клас автомобил:
Моля имайте предвид, че CarRent не може да гарантирани точна марка или модел автомобил. Обещаваме, че ако не е точно избраният от вас автомобил, то вие  ще получите подобна кола – със сходен двигател, размер, брой врати и седящи места. В случай, че не разполагаме с такъв автомобил ще ви дадем по-висок клас без допълнително доплащане.

 

Условия за анулиране/промяна на резервация:
Потвърдена резервация може да бъде отказана/променена до 10 дни преди началото на наемния период, без начисляване на такси. При отказ/промяна на резервация, по-малко от 10 дни преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на 20% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден. Извършената предплата при направата на резервация ще бъде възстановена, в случай, че не може да бъде предоставен алтернативен автомобил. При неявяване в деня на резервацията предплатата не се възстановява.

Вижте пълните условия ТУК

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми