Икономичен клас коли под наем или компактен клас?

Бесте Партнърс ЕООД logo
Икономичен клас коли под наем или компактен клас?

В съвременния свят хората наемат коли по най-различни причини. Много често изборът е между икономичен клас коли под наем и компактен клас. Опорните точки в този дебат са бюджетът на клиента и размерът на автомобила. Заедно с тях обаче има още няколко важни момента, които не бива да подценявате. Така ще си осигурите пълноценно изживяване през вашия наемен период.

 

БЮДЖЕТЪТ

 

Икономичните автомобили не се наричат така само заради размера им. Преди всичко става въпрос за разходите, които ще имате по време на наема. Приема се, че те са по-евтини от компактните, тъй като малкият размер позволява да извлечете повече километри от единица гориво. Все пак изборът на малка кола е оправдан, когато я използвате за превоз на малка група или самостоятелно. При по-голям брой пасажери допълнителните средства за наем определено се отплащат.

 

РАЗМЕРЪТ

 

Обикновено клиентите са наясно, че икономичните коли са по-малки от средните. Това може да е положителна характеристика, в зависимост от целта на вашето пътуване. Средният автомобил е подходящ за семейства например, тъй като предлага повече място за съхранение и индивидуално пространство за всички в купето. Но ако сте сам или двойка, може да се окаже, че плащате допълнително за място, което не ви трябва. Много често “малката кола” предлага точното пространство на по-добра цена. Ето защо икономичен клас коли под наем е толкова популярен.

 

Все пак, ако наемате автомобил за дълъг път или ваканция, почти винаги е по-добре да изберете компактен автомобил под наем, който осигурява повече място и комфорт през дългите часове на пътя.

 

КОМФОРТЪТ

 

Един от най-големите спорове между икономичен и компактен клас коли под наем е нивото на комфорт, което могат да предложат. В този случай това се отнася предимно към размера, тъй като останалите условия на комфорт са много подобни. С развитието на технологиите и съвременните изисквания на потребителите, икономичните и средните коли предлагат все повече удобства като DVD плейъри, отопляеми седалки и др. Както при повечето решения, които взимате и тук отговорът е в причината, заради която наемате автомобила.

 

Краткосрочни пътувания с малка група

 

Икономичен клас коли под наем може да е по-добър избор, тъй като при кратки пътувания комфортът не е компрометиран. Също така има различни начини да гарантирате, че вашата кола под наем е удобна, дори когато е малка. Попитайте нашите сътрудници в CarRent за подробности относно класа на автомобила, който искате да наемете.

 

Продължителни пътувания с по-големи групи

 

В някои случаи дългият път означава, че икономичният автомобил може би не е идеален избор. С допълнителното пространство и по-големите седалки е много вярно, че един компактен модел е по-добрият вариант за вас.

 

ФУНКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

 

И при функциите за безопасност на разглежданите класове няма съществени разлики. Автоматичното заключване на вратите или сензорите за паркиране са стандарт при повечето съвременни модели. Щом случаят е такъв, можете да сравнявате други показатели, за да направите избор от гледна точка на безопасността:

 

  • ако шофирате в район с криволичещи пътища, без съмнение по-малката кола ще ви помогне да маневрирате в района и да намалите риска от инцидент.

 

  • ако превозвате цялото семейство, изберете модел в по-големия компактен клас, за да гарантирате безопасността на всички вътре. Добавеният обем означава, че тези коли са по-тежки и запазват по-добра стабилност на пътя при неблагоприятни метеорологични условия.

 

Ако безопасността е най-важният признак за вас, помислете за автомобил в клас, който предлага най-модерните функции за безопасност. Разгледайте моделите в нашия автопарк и вземете най-доброто решение за пътуването. Ние сме на ваше разположение за съвет.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми